Premie overlijdensrisicoverzekering opnieuw lager

Terwijl veel verzekeringen en de gas- en elektriciteitsprijzen alleen maar duurder worden, daalt de gemiddelde premie van een overlijdensrisicoverzekering juist.

Iemand die in 2021 een overlijdensrisicoverzekering afsloot, betaalde gemiddeld genomen 3,7 procent minder dan in 2020. De prijsdaling van overlijdensverzekeringen in 10 jaar ligt zelfs op maar liefst 42 procent. En sinds 2002 gaat het om een daling van een schrikbarende 62 procent. Dat stelt onderzoeksbureau Moneyview.

De oorzaak voor de lagere prijzen ligt vooral in de toenemende concurrentie.

Meer onderscheid

Aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen proberen zich steeds meer van elkaar te onderscheiden, zowel op premie als op de voorwaarden.

Zo zijn er steeds meer verzekeringen waarbij je op één polis twee levens tegen verschillende bedragen kunt verzekeren. Daarnaast zijn er meer keuzes voor de consument om een deel van de waarde van de verzekering uit te keren, indien de verzekering vroegtijdig wordt beëindigd.

Stapelen

Ten slotte is het steeds vaker mogelijk om meerdere dekkingen te stapelen en meerdere soorten verzekeringen te combineren, zoals een gelijkblijvende en annuïtaire dekking.

Een overlijdensrisicopolis met een vaste premie per maand blijkt het meest populair onder Nederlanders. Dit gaat vaak in combinatie met een hypotheek.