Hypotheek en overlijdensrisicoverzekering

Een hypotheek of een hypothecaire financiering wordt afgesloten voor de aankoop of verbouwing van een woning.
De meeste bezitters van een eigen woning hebben hun huis aangekocht d.m.v. een hypotheek.
Dit houdt in dat het aankoopbedrag van het koophuis plus de extra kosten die bij de aankoop komen (kosten koper) zoals notariskosten, hypotheek afsluitvergoeding, overdrachtsbelasting en taxatiekosten worden geleend van een bank of verzekeraar.
De bank of verzekeraar verstrekt of leent dus geld. De bank of verzekeraar wordt daarom ook hypotheekverstrekker of geldverstrekker genoemd. De koper van het huis is dan de hypotheeknemer.

Omdat het mogelijk is dat de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis is het vaak een eis van de bank of verzekeraar dat de hypotheeknemer een overlijdensrisicoverzekering heeft.
Er is dus vaak sprake van een verplichte overlijdensrisicoverzekering. Ook de nieuwe hypotheekregels en hypotheken onder NHG stellen een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht. Het is banken en verzekeraars verboden om bij overlijdensrisicoverzekeringen aan koppelverkoop te doen. Dit houdt in dat een bank of verzekeraar u niet kan verplichten dat u uw overlijdensrisicoverzekering ook afsluit bij de bank of verzekeraar waar u uw hypotheek heeft afgesloten. Wanneer u uw hypotheek bijvoorbeeld afsluit bij de Rabobank hoeft u dus niet ook uw overlijdensrisicoverzekering bij de Rabobank (Interpolis) af te sluiten.

Zo kunt u dus flink besparen op uw overlijdensrisicoverzekering. U hoeft alleen nog maar te zoeken naar de verzekeraar met laagste premie voor de overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wilt u direct een offerte voor een overlijdensrisicoverzekering voor bij uw hypotheek aanvragen?
Vergelijk direct alle verzekeraars op de laagste premie.

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING
VERGELIJKEN